Semester

Nu har min semester börjat, och vi ska åka till Helsingborg i kväll för att lyssna på Beat stones och det blir nog även en Langos
Mer kommer i morgon
Trevlig kväll

Veckan som gått

Godmorgon!
Har ni sett väderprognosen?
Jag slutar jobba om två timmar o sen har jag två veckors semester, så glad jag är över att ha delat upp semestern.
Förra veckan och denna har min kollega i affären haft semester och jag har varit där själv. Nu är det hennes tur att sköta ruljansen.

Det har inte blivit något skrivet här för att jag har jobbat mitt vanliga jobb och sedan varit inne och jobbat lite extra i kommunen när jag varit ledig.

Det blir alltid kris inom kommunen varje sommar, alltid någon vikarie som blir sjuk eller som helt enkelt inte kommer. Jag tror att Landskrona karnevalen och nu Helsingborgs festivalen har lite med saken att göra.

Det var stickcafé i tisdags och det är alltid lika roligt, synd att Ida o Kerstin inte kunde komma, men jag förstår att det är mycket nu innan bröllopet den 9 augusti.

Stickat har jag gjort men höstens modeller har kommit o givetvis har jag börjat på allt, lite där o lite där. Det är ju meningen att modellerna ska vara färdiga när garnet och mönstret kommer ut.
Mina sjalar växer också lite i taget, speciellt min Pi sjal undrar jag över, den kommer att bli väldigt liten men den är inte riktigt färdig o sen ska den ju blockas, men lite konstigt är det allt.

Jag har bara skickat ett paket än så länge till min hemlis men hon har inte skrivit något på länge så jag vet inte om hon har fått mitt första paket, och då tycker jag det är svårt att veta vad jag ska skicka, tyckte hon om vad hon fick eller inte.

Lillprinsen spökar fortfarande för mig, jag har verkligen försökt komma på vem du är men jag är nog otroligt dum eller så är du duktig på att gömma dig :-)

Nu ska jag gå och sköta lite de sista två timmarna sen är det stickning på altanen fram tills affären öppnar.
Jag tänkte att jag skulle ta lite bilder på stickat men det får bli på sådant som snart är färdigt för något färdigt finns inte ännu. återkommer senare med bilder.
Ha en skön dag i sommaren som kommit tillbaka

Hemlispaket


Så glad jag blev när brevbäraren kom idag.
En härva jättefint garn bra till sockar ( men jag tycker egentligen att garnet är för fint till det) får fundera lite, det kan ju även bli en halsduk. SPA till fötterna ( de är ganska trötta nu efter tre dagars karneval i stan) En jättefin tvål som var fint inslagen men jag kunde ju inte vänta utan var tvungen att öppna direkt, en påse godis från malmö chokladfabrik, vänta lite så ska jag tala om hur det smakade........................................oooooooooo det var gott det, får nog ta en bit till.

Det fanns även ett jättefint kort o där fanns lite ledtrådar till, jag hade lite på känn att det var en person från Lund men jag hade fel min hemlis bor i Malmö.
En chokladbit till......................... jag får luska runt lite till.

Tack snälla "lillprinsen" för dina fina presenter. Du ska veta att jag uppskattar det jättemycket :-)
Ha en bra dag
Annicka

Stickcafé

Godmorgon
Idag är det tisdag o vi ska ha stickcafé i affären, det är alltid lika kul.
Mindre kul var det i gårkväll när jag skulle fortsätta sticka på en topp jag började på i torsdags, upptäckte ett fel två cm ner o skulle riva upp, jag stickar den runt o tänkte att då kunde jag ta chansen att kolla om den passar. Den var alldeles för stor så det var bara till att riva upp allting o börja om från början................

Började sticka julistrumporna men jag tyckte inte de var roliga att göra så det blev också upprivet o garnet får vänta på roligare strumpor.

lillprinsen spökar i huvudet på mig, vem är du?
Har försökt läsa runt lite men inte ens kommit i närheten av någon bra gissning

Fortsättning

Det blev avbrutet när jag skrev tidigare. MIn sjal är nu så stor ca 650m så bara en 6:e del av sjalen kunde fotas ( men även en fot hittade dit såg jag :-) ) Jag är på ledtråd 7 och än så länge är det även ledtråd 8 och 9 som väntar. Den kommer att bli som en kappa innan den är färdig. Det hade nog varit bra att läsa på  storleken och anpassa garnet till det innan man börjar men den är jättekul att sticka.

Min pi sjal har 3 färdiga ledtrådar och jag har precis börjat på nr 4 jag vet att det totalt ska vara 5 ledtrådar så jag blir lite konfunderad över hur stor denna ska bli

Jag har även stickat en liten babykofta i blend bamboo till 3 mån och det gick åt 3 nystan.Jag har tittat på det nya strumpmönstret för juli och tror att jag ska börja på dem också men jag har inte bestämt vilket garn jag ska sticka dem i lutar lite på Regia silk men inget är bestämt ännu. Vad jag vet är att jag ska göra båda två samtidigt så att jag inte sitter där med ännu bara en strumpa som med maj mönstret.
Nu väntar solen på altanen
Annicka

Sjalar

Det är mycket med sjalar nu
Här kommer en bild på min Slow bee I

RSS 2.0