Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av www.kidassticksida.blogg.se och vill skicka vidare till www.evaihalmstad.blogspot.com Det är alltid lika roligt att läsa Eva blogg om tass, barnen o framför allt om allt fint som hon stickar.
Det är jättebra med datorer o man kan hitta så mycket kul att läsa men lite kunskaper om det hela hade inte skadat. Får försöka luska ut lite med Ida om hur man kan göra mer kul saker med datan, länkar osv.
Har glömt att berätta att på stickcaéet i tisdags så fick jag en försenad present av Ida, en stor låda tofifee men jag har inte glömt att äta upp den :-)
TACK SNÄLLA IDA FÖR ALLA SNÄLLA ORD O CHOKLAD
Jag sitter o lyssnar på Camilla Läckbergs nya bok o stickar på junistrumporna på altanen. Konstigt men det har bara blivit en maj strumpa än så länge.
Har iallfall avslutat en sjal som låg o väntade, det är spetssjalen som finns på sticka.org s sida. Den väntar bara på att bli tvättat o blockad.

Hemlis

Jag trodde ett tag att jag var bortglömd av min hemlis för jag väntade o väntade men det kom inget tredje paket. Igår fick jag ett paket o vet nu äntligen vem som har varit min hemlis, det är dockmamman.
Tack snälla dockmamman för mina paket.
I går fick jag 4 rosa nystan m&k mohair garn och en materialsats till tovade ullfår (som tur är så finns det beskrivning på hur man ska göra) Jag har aldrig tovat så det ska bli intressant. Det fanns även en kylskåpsmagnet med en gullig vers på. Inte heller på detta finns det ännu något kort men det kommer

Födelsedagen

Nu var det länge sedan igen som jag har skrivit. Det var en jättebra födelsedag, presenter från alla barnen o mannen. Av mina svärföräldrar så fick jag 15 tulpaner, ja det stämmer tulpaner nu så sent. Det finns ett kort på dem som kommer senare. På kvällen gick hela familjen ut o åt en god middag på restaurang med förrätt, varmrätt och dessert. Det var jättekul och mysigt.

Tiden går

Oj, vad tiden går fort. Det har varit fullt ös hela tiden. Min man har byggt ut altanen ännu mer och inte ens hundarna hittar rätt ännu. Stickat har jag gjort men det är inget som har blivit färdigt. I vanlig ordning har jag påbörjat ännu några nya projekt bl.a har jag gått med i Slow Bee 1 och två, även mystic meadow har jag anmält mig till.

Stickat en strumpa på maj mönstret i sockklubben, en pulsvärmare, min IDA sjal som jag fick mönster o tillbehör av min spetsbyteskompis har blivit lite större. Transportsträckan på Juno har också ökat.

Huset har börjat genomgå en storstädning (tar tid med 360 kvadratmeter) i övrigt har jag varit i affären och även skött mitt jobb inom psykiatrin så på latsidan har jag inte legat.

I morgon fyller jag år o har lovat mig själv att bara få påbörja ett nytt projekt när något annan har blivit färdigt ( tycker jag känner igen detta, har jag sagt så tidigare :-)

Nu har klockan blivit mycket o sängen väntar

Lehmus

Tror knappt att det är sant, det känns som om jag påbörjar nya saker hela tiden men det är bara ett fåtal som blir färdiga. Det får snart bli en göra färdig vecka.
Här kommer iallafall ett foto på sjalen.
image46
Håller även på med juno sjalen men transportsträckan verkar aldrig bli klar, men lite varje dag så .................en vacker dag är det färdigt.

Hemlis 4

Ytterligare en hemlis omgång och givetvis vill jag vara med igen. Det är så kul
Här kommer mina svar
1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Jag tycker om nästan allt men just nu gillar jag att sticka i två trådigt ullgarn med eller utan blandning.
2. Vilka är dina favoritfärger?
Blått, vitt,rosa, lila.rött
3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Gult o grönt
4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
spelar ingen roll vilket material men alltid rundstickor
5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
mittemellan
6. Dricker du kaffe? Te?
Bara kaffe men det finns en hel del i min omgivning som gärna dricker te
7. Är du allergisk mot något?
nej
8. Vilken slags musik tycker du om?
Tycker inte om att lyssna på en hel skiva av samma artist tycker bätte om skivor med blandade artister o låtar
9. Favoritgodis?
ja det blir samma som sist Toffifee
10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
stickar mest men virkar också ibland
11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Är inne i en sjalperiod
12. Prenumererar du på någon sticktidning?
nej
13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Ja karin noes sjal som är stickad i smårutor i olika färger men jag skulle vilja göra den i blå nyanser
14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
inte ännu
15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
nja
16. Stickar du sockor?
ja
17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
storlek 41 ganska normala
18. När fyller du år?
21 maj
19. Stickar du med pärlor?
nej
20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
lyssnar konstant på deckare i mp3 väntar nu med spänning på camilla läckbergs nya som snart släpps

Hemlispaketet

Jag har glömt att visa resultatet av garnet från min hemlis, det blev en candle flame
image41
Den ser lite ovårdad ut men jag har använt den flera gånger så det är därför.
Min mystic light är också färdig o även den använd men här kommer en bild

Till den har jag använt enfärgat opalgarn och jag tycker själv att den är jättefin. Eftersom jag just nu har fått dille på sjalar så kommer här ännu en bild på en Lehmus som inte är färdig ännu, till den har jag använt ett garn som jag köpte på Gröto som består av 50% kanin och 50% lammull

Hundarna var med på altanen när jag fotade och de var så söta så de fick också komma med
image44
Nu ska jag fortsätta njuta av den fina vädret och fortsätta på Ida sjalen som har blivit lite större

Ha det gott i värmen

Bloggandet

Det har varit jättedåligt med skrivande i bloggen nu en längre tid men jag har lagt in många nya garner på hemsidan och det tar rätt så lång tid, iallafall för mig som inte är så duktig på det. Sen finns det ju även en annan trevllig syssla som ska vara färdigt 5maj. Duktigt med folk som är ute i god tid men till dom tillhör inte jag. Mina huvudmäns deklarationer har jag gjort för länge sen men när det gäller min egen........................... det tar lite längre tid att bli färdig.
Jag prioriterar andra saker som tex Mystic light, kommer bild senare. Jag har ännu inte skickat iväg mitt paket till spetsbytet men jag vet ungefär vad det ska innehålla. Visst är det kul med paket jag har ännu två paket att vänta på strumpbytet o hemlis paketet nr 3. Hoppas det blir fler bytesgrejer för visst är det kul.
Ha en trevlig kväll
ps har inte hunnit läsa andras bloggar så jag har mycket att göra för att läsa ikapp alla duktiga som skrivet varje dag.

Spetsbytet

Jag har fått paket
image39Så jättefint garn handmålat 2trådigt ullgarn från Marias garn, mönster på en jättefin sjal som heter Ida. Det fanns även fina trästickor och en rundsticka till spetsstickning. Två fina stickmarkörer i form av hjärtan satt också fast på mönstret. Färgen på garnet är helt underbar, absolut färger som jag är svag för. Paketet kom i tisdags men jag kunde lugna mig och sticka färdigt mystic light innan jag började men det låg på bordet o frestade mig hela tiden. Här kommer en bild som visar att jag har börjat, inte så mycket ännu
image40Visst är det ett vackert garn? Stort jättetack till Åse i Stockholm som har skickat detta till mig. Nu ska jag fortsätta lite till innan det är tid att gå på jobb.

RSS 2.0