Stolt mamma

I går kväll var det final på guitar hero på Teatern och min son Jonas var en av finalisterna i expert klassen. Han vann !!!
Oj så stolt man var då.

När det gäller stickning så har jag en del bilder som väntar på att läggas in, men de finns hemma o jag är på jobb så det får vänta. Har börjat på en babykofta pojkmodell som saknar armar sen är den färdig.

Jag kunde inte bärja mig utan började på en halsduk som ska bli julklapp och en kofta till mig själv, den som Eva i Halmstad har gjort. Jag har valt grått, svart o vinrött men vet inte ännu om det blir bra, får sticka lite till innan jag helt bestämmer mig.

Jag har skickat mitt paket till Garn o Te bytet och jag hoppas att mottagaren blir glad.
SiV har jag också fått bekräftelse på att jag har fått en plats till helpaketet. Det ska bli så roligt,

Nu ska jag göra lite nytta så får vi se när bilderna kommer.
Ha en bra dag
Annicka

Tisdag

Oj, vad tiden går fort nu är det jättelänge sedan jag skrev någonting. Det har varit full rulle med allting runt omkring som man inte alltid kan påverka.

Förra helgen igen så var jag i Örebro på garnmässa för att köpa in nytt garn, och det fanns så mycket fint garn. Det är jättesvårt att välja så om sanningen ska fram så köpte jag nästan av allting. Väntade förra veckan på att få hem det men det var bara New York från Marks o kattens som kom så denna veckan blir nog roligare med massor av paket.

I lördags var mannen o jag i Höganäs på höstmarknad och det var så kul att gå runt o handla lite nötter där, lite hundgodis där och lite julklappar där..........................
Vi köpte en skylt att sätta på dörren VARNING FÖR HUNDHÅR, den passar så bra hos oss.

Stickat har det blivit en hel del mellan möte, kurser, tåg och arbete.
Det komme lite bilder senare.

Eftersom det är tisdag o jämn vecka så är det stickcafé idag i affären. Hoppas det blir lika trevligt som vanligt med massor av folk. Halva nöjet är att få se vad  alla håller på att sticka, speciellt nu när det fixas julklappar både här o där.

Hoppas solen håller sig framme länge idag för visst mår man bättre o känner sig piggare när den stora gula är uppe.

Ha en bra dag
Annicka

Lite bilder

Här kommer lite bilder som visar att jag har inte varit helt utan arbete
 Denna väst är gjord av Bris, garnet som nästan stickar sig själv, den ser lite sned ut på bilden men det är jag som varit lite slarvig när jag fotat.

Denna kofta har Sonja stickat men jag har stickat en kant o krage samt monterat den, den är gjord i Fön och är jätteskön att ha på sig.

 Långväst i Sara som Marianne har stickat och jag har bara monterat den. Visst är den fin?

Lite har jag gjort och just nu stickar jag en kofta i det nya garnet Silenzio från Coats bakstycket är nästan färdigt  och bild kommer när jag har ett framstycke också färdigt. Samtidigt stickar jag på benvärmare i Raggsocksgarn till barn o de ska vara färdiga tills på tisdag då en av gästerna på stickcaféet ska brodera på mönstret. Barbro är jätteduktig på sådant.  Som av en händelse så stickar jag även en tröja i Alpaca från Kinna textil, det ska vara ett ok och innan man kommer så långt måste alla fyra delarna vara färdiga vilket gör det hela lite tråkigt, jag vill se resultat nu!!

Festivalsjalen har jag gjort nr 1 på i Lucca fino och har för avsikt att göra en ledtråd om dagen så jag kommer ifatt(vem försöker jag lura, jag kommer att börja på något annat innan dess)

Det var allt nytt inom sticket nu till något annat. Jag har ju tidigare berättat att jag är Godman och i veckan var jag på begravning av en huvudman som dog för någon vecka sedan. Det var jag och prästen och en representant från Begravingsbyrån som var där , ingen annan och inga blommor var skickade. Tänk så hemskt om det skulle drabba en själv, jag menar att vara så ensam, jag är inte religiös så det är inte det jag menar men att ingen skänker en lite värdighet o går på begravningen. Nog om detta nu ska jag gå i källaren till byggare Bob o erbjuda min hårt arbetande man lite kaffe

Ha en trevlig söndag

Annicka

Harry Potter

Nu äntlgen har harry potter garnet kommit. Jag har fotat o lagt in på hemsidan men tyvärr så var det ganska mörkt kl 17 så jag får ta nya bilder i morgon när jag kommer hem från jobb.

Det finns inlagt på www.nystat.se
Det får bli mer skrivet i morgon för nu ska jag iväg på jobb.
trevlig  kväll
Annicka

Fredag igen

Nu är det fredag igen och jag har haft en jättebra dag. Jobbat som godman när jag kom hem från jobb i morse och sen hela eftermiddagen bara stickat o lyssnat på Lisa Marklunds nya bok. Den är väldigt bra och tiden har gått hur fort som helst.

Mannen är ute med jobb och ungarna är ute på sitt så jag o hundarna har gjort precis som vi velat, inte lagat mat ingen städning, lite tvätt men det sköter ju sig själv mest.

I tisdags fick jag en kofta som Sonja stickat till mig, det fattades bara en kant o halsringningen samt monteringen och den blev färdig i går. skulle varit o fixat knappar idag, men det kommer en dag i morgon.

Ska ta kort så fort jag fått i knappar iden.

Jag stickar på en väst i Bris den mjuka garnet med 50% ull och 50% soja och med stickor nr 5½ så har jag stickat 1/3 del av bakstycket o vänster framstycke garnet är så lätt att sticka med jag bara följer med.

Harry Potter kollektionen har inte kommit ännu men Ida jag lovar att så fort det kommer så ska du få veta det.
Ha en fortsatt trevlig kväll ( Lisa väntar på mig)
Annicka

Äntligen

Hej igen!
Nu börjar allt bli som vanligt igen, jag har haft så mycket att göra att det inte har funnits tid till att uppdatera bloggen. Visst det går att prioritera men dygnet har bara 24 timmar ändå.
Jag har stickat lite grann men det är inte så mycket som är färdigt, som vanligt stickar jag på många olika saker samtidigt.
Här kommer en bild på en vanlig slätstickad tröja i Kitten mohair.

Den blev jättefin färdig men det är ganska tråkigt att bara sticka slätstickning utan någon utmaning på vägen.
Fick även ett ryck o gjorde två mössor i Lovikka garn
 Den röda är barnstorlek o den svarta damstorlek.
Jag har börjat på Festival sjalen som Eva stäket håller i och igår gjorde jag färdigt ledtråd ett och tänkte börja på ledtråd två i dag.
Det har även blivit en barnkofta o mössa där det skulle broderas blommor runt om och det är inte riktigt min grej så den har legat ganska länge utan att bli hopsydd.
Men i tisdags när vi hade stickcafé så visade jag den för Barbro som är jätteduktig på sådant o hon började brodera och tog det med sig hem för att göra det färdigt. Ibland har man tur, så glad jag blev!
Lite andra sjalar är jag också igång med , när jag tänker efter så är det 4 olika, nu är det sluttänkt!

Jag har opererat mina tänder för tandlossning o om ni inte har gjort det så kan jag tala om att ont gör det o sur blir man. Nu är det sista gjort o det återstår bara två veckors pina sen är allt färdigt o min plånbok tom.

När det gäller garn så går jag i väntans tider på Harry Potter garnet från Opal, det skulle komma till dem i mitten på denna veckan o det var ju igår. Hoppas det kommer under dagen, jag är ganska nyfiken.

Mer än så här blir det inte denna gången nu är det Panodil, dusch och sen äntligen någon roligt gå till affären o sälja lite garn.

Jag hoppas kunna återkomma under dagen men besked om Harry Potter
Ha en skön dag
Annicka

RSS 2.0